_________________________________________

 

 Σχεδόν όλες οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετς όταν αναζητούν νέο προσωπικό σε διάφορα ανά την Ελλάδα καταστήματα και σε διάφορες ειδικότητες, επιλέγουν να τις αναρτούν στις ιστοσελίδες τους και στη συνέχεια, μέσω των βιογραφικών που συλλέγουν να επιλέγουν αυτούς που θεωρούν τους πιο ικανούς να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους.

  Αλυσίδες όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, Lidl και My Market, και λιγότερο συχνά ο Μασούτης, προσλαμβάνουν προσωπικό,αφού πρώτα δημοσιοποιήσουν τις ειδικότητες που ζητούν.

  Μια όμως μεγάλη αλυσίδα, και μάλιστα αυτή που διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων μετά την εξαγορά των 300 περίπου της πρώην Μαρινόπουλος, η Σκλαβενίτης, ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική τακτική που αντιστοιχεί στη γενικότερη "οικογενειακή" φιλοσοφία της.

  Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ολοκλήρωση του deal του ομίλου Σκλαβενίτη με την εξαγορά της Μαρινόπουλος, όπου σχεδόν όλα τα καταστήματα ανακαινίστηκαν, επαναλειτούργησαν με προσωπικό είτε της πρώην Μαρινόπουλος είτε με νέες προσλήψεις που έγιναν με πιο "ιδιωτικό" τρόπο, δηλαδή χωρίς δημοσιοποίηση κάποιων αγγελιών.

  Το ερώτημα επομένως που υπάρχει ευρύτερα είναι το πώς μπορεί κάποιος να προσληφθεί στην αλυσίδα Σκλαβενίτης, πολύ δε περισσότερο που είναι γνωστό ότι αποτελεί έναν από τους πιο τυπικούς και καλοπληρωτές εργοδότες στο λιανεμπόριο. 
 Τον Δεκέμβριο του 1993, ιδρύεται στο Χαλάνδρι (Αγίας Παρασκευής 111) το μεγαλύτερο έως τότε Κατάστημα της Επιχείρησης, με εκθεσιακούς χώρους 2.700 τ.μ. Το 1996 δημιουργείται ένα ακόμα μεγαλύτερο Κατάστημα, στο Κερατσίνι (Λεωφόρος Δημοκρατίας 200), με εκθεσιακούς χώρους 4.150 τ.μ.
Το 1998 δημιουργείται το πρώτο Hypermarket, στη Νέα Χαλκηδόνα (Λεωφόρος Αχαρνών 467), με εκθεσιακούς χώρους 9.500 τ.μ., το οποίο διαθέτει Εργαστήριο Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής και Παγωτού, Εστιατόριο, Αίθριο και Παιδότοπο.
Το 2006, η πλειοψηφία των μετοχών της Επιχείρησης εξαγοράζεται από την οικογένεια του Σπύρου Σκλαβενίτη. Πρόεδρος αναλαμβάνει η κ. Μαρία Σκλαβενίτη 


  Η Επιχείρηση διαθέτει τότε 36 Καταστήματα και η νέα Διοίκηση θέτει ως άμεση προτεραιότητα την ανάπτυξη του δικτύου των Καταστημάτων.
Το 2007 η Επιχείρηση πραγματοποιεί την εξαγορά 18 Καταστημάτων της αλυσίδας ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στα νότια προάστια της Αττικής.


  Το 2014, η Επιχείρηση εξαγοράζει το 100% των μετοχών της Makro Cash & Carry Ελλάδος, η οποία λειτουργεί 9 Καταστήματα Χονδρικής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Βόλο, Ηράκλειο και Ξάνθη. Έναν χρόνο αργότερα η MAKRO θα μετονομαστεί σε "The Mart".
Το 2015, αρχίζει τη λειτουργία του το 1ο Supermarket ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ εκτός Αττικής, στην Κόρινθο. Το νέο Κατάστημα βρίσκεται στο Εμπορικό Πάρκο MARE WEST (5ο χιλ. Π.Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών) και διαθέτει εκθεσιακούς χώρους 3.370 τ.μ.
Την 1η Μαρτίου του 2017, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και την υπογραφή συμφωνίας για την εξυγίανση του Ομίλου Μαρινόπουλος, προστίθενται στο Δίκτυο της Επιχείρησης τα 400 Καταστήματα του Ομίλου.
Το 2020, η Επιχείρηση εισέρχεται στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου με τη δημιουργία του Ηλεκτρονικού Καταστήματος. Η Σκλαβενίτης λοιπόν διαφέρει από τους ανταγωνιστές της και στον τομέα των προσλήψεων, ακολουθώντας το δόγμα "από στόμα σε στόμα". Δηλαδή, εάν υπάρξει κάποιο κενό σε θέση εργασίας, τότε το πρόβλημα λύνεται εκ των έσω, μέσω συστάσεων, ώστε να υπάρχει και πιο αποτελεσματική εποπτεία σε κάθε πρόσληψη.

  Επομένως όσοι έχουν βάλει στόχο τους μια θέση εργασίας σε έναν από τους λεγόμενους τυπικούς εργοδότες, που τηρούν τα νόμιμα προβλεπόμενα, δε λειτουργούν τα καταστήματά τους τις Κυριακές και κάνουν ενίοτε και... αυξήσεις, τότε θα πρέπει να γνωρίσουν κάποιους από τους εργαζόμενους και διευθύνοντες καταστημάτων.

 Πριν από μερικούς μήνες,η εταιρεία είχε προσφέρει θέσεις εργασίας,σε συγκεκριμένες ειδικότητες,κάτι σπάνιο για τις τακτικές της ''Σκλαβενίτης''.Σας παρουσιάζουμε στον παρακάτω πίνακα τις συγκεκριμένες θέσεις,εκείνης της περιόδου,ως παράδειγμα: 
  Αξίζει να σημειωθούν μερικά σημαντικά στοιχεία: 

Τον Σεπτέμβριο του 2021,υπογράφηκε η νέα εργασιακή σύμβαση,που περιέχει τα εξής:

Αύξηση μισθού 3% για εργαζόμενους με αποδοχές έως και 1.400ευρώ

Με βάση την ανωτέρω αύξηση, ο νέος βασικός μισθός στη Σκλαβενίτης διαμορφώνεται στα 825 ευρώ για εργαζομένους με πλήρη απασχόληση και προϋπηρεσία έως 2 έτη και στα 886 ευρώ για εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και προϋπηρεσία άνω των 2 ετών.

Προβλέπεται επίσης η διάθεση μηνιαίων δωροεπιταγών ύψους 50 ευρώ σε τρίτεκνους εργαζομένους και μηνιαία δωροεπιταγή 100 ευρώ ανά παιδί σε εργαζόμενους με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Επίσης, η εταιρεία δεσμεύτηκε για την ανανέωση του ομαδικού προγράμματος Ασφάλισης Ζωής & Υγείας για όλους τους εργαζόμενους της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

Επίσης, παρέχει άδεια μετ' αποδοχών κατά την ημέρα πραγματοποίησης του εμβολιασμού των εργαζομένων κατά του κορονοϊού, μία παροχή που είναι σε ισχύ ήδη από τον Φεβρουάριο

Παράλληλα, με βάση την προηγουμένη σύβαση εργασίας, όλοι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δικαιούνται έκπτωση 5% για αγορές ειδών ευρείας κατανάλωσης και 10% για αγορές ειδών οικιακού εξοπλισμού από τα καταστήματα της επιχείρησης και παραμένουν σε ισχύ οι ακόλουθες παροχές:

-Χορήγηση δωροεπιταγών σε όλους τους εργαζομένους της κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

-Χορήγηση δωροεπιταγών ύψους 300 ευρώ για εργαζόμενους που συμπληρώνουν 30 χρόνια στην επιχείρηση

  • Επίδομα γάμου 60 ευρώ για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης
  • Μηνιαίο επίδομα 50 ευρώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους εργαζόμενους
  • Μηνιαίο Επίδομα προϋπηρεσίας στην επιχείρηση (100 ευρώ για 20 ως 30 χρόνια και 150ευρώ για πάνω από 30 χρόνια)
  • Επίδομα θέσης ευθύνης για τα στελέχη της επιχείρησης
  • Την προσθήκη ειδικής άδειας 10 ημερών με αποδοχές, επιπλέον των προβλεπόμενων από τον νόμο, για εργαζόμενους γονείς με παιδιά με ειδικές ανάγκες.
  • Τα ανωτέρω επιδόματα ισχύουν αναλογικά και για τους εργαζομένους μερικής απασχόλησης.

  Μπορείτε να μάθετε περισσότερα,καθώς και για θέσεις εργασίας σε διάφορα supermarkets,πανελλαδικά,ακολουθώντας τον σχετικό σύνδεσμο,  εδώ!
 Μπορείτε να βρείτε περισσότερες αγγελίες,γράφοντας στο παρακάτω κουτί αναζήτησης,τι ψάχνετε (π.χ.: εργασία,θέσεις εργασίας κ.α.) και πατώντας δεξιά,το σχετικό πλήκτρο


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΕΔΩ!
_________________________________________