Σχεδόν όλες οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετς όταν αναζητούν νέο προσωπικό σε διάφορα ανά την Ελλάδα καταστήματα και σε διάφορες ειδικότητες, επιλέγουν να τις αναρτούν στις ιστοσελίδες τους και στη συνέχεια, μέσω των βιογραφικών που συλλέγουν να επιλέγουν αυτούς που θεωρούν τους πιο ικανούς να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους.

  Αλυσίδες όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, Lidl και My Market, και λιγότερο συχνά ο Μασούτης, προσλαμβάνουν προσωπικό,αφού πρώτα δημοσιοποιήσουν τις ειδικότητες που ζητούν.

  Μια όμως μεγάλη αλυσίδα, και μάλιστα αυτή που διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων μετά την εξαγορά των 300 περίπου της πρώην Μαρινόπουλος, η Σκλαβενίτης, ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική τακτική που αντιστοιχεί στη γενικότερη "οικογενειακή" φιλοσοφία της.

  Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ολοκλήρωση του deal του ομίλου Σκλαβενίτη με την εξαγορά της Μαρινόπουλος, όπου σχεδόν όλα τα καταστήματα ανακαινίστηκαν, επαναλειτούργησαν με προσωπικό είτε της πρώην Μαρινόπουλος είτε με νέες προσλήψεις που έγιναν με πιο "ιδιωτικό" τρόπο, δηλαδή χωρίς δημοσιοποίηση κάποιων αγγελιών.

  Το ερώτημα επομένως που υπάρχει ευρύτερα είναι το πώς μπορεί κάποιος να προσληφθεί στην αλυσίδα Σκλαβενίτης, πολύ δε περισσότερο που είναι γνωστό ότι αποτελεί έναν από τους πιο τυπικούς και καλοπληρωτές εργοδότες στο λιανεμπόριο. 
 Τον Δεκέμβριο του 1993, ιδρύεται στο Χαλάνδρι (Αγίας Παρασκευής 111) το μεγαλύτερο έως τότε Κατάστημα της Επιχείρησης, με εκθεσιακούς χώρους 2.700 τ.μ. Το 1996 δημιουργείται ένα ακόμα μεγαλύτερο Κατάστημα, στο Κερατσίνι (Λεωφόρος Δημοκρατίας 200), με εκθεσιακούς χώρους 4.150 τ.μ.
Το 1998 δημιουργείται το πρώτο Hypermarket, στη Νέα Χαλκηδόνα (Λεωφόρος Αχαρνών 467), με εκθεσιακούς χώρους 9.500 τ.μ., το οποίο διαθέτει Εργαστήριο Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής και Παγωτού, Εστιατόριο, Αίθριο και Παιδότοπο.
Το 2006, η πλειοψηφία των μετοχών της Επιχείρησης εξαγοράζεται από την οικογένεια του Σπύρου Σκλαβενίτη. Πρόεδρος αναλαμβάνει η κ. Μαρία Σκλαβενίτη 


  Η Επιχείρηση διαθέτει τότε 36 Καταστήματα και η νέα Διοίκηση θέτει ως άμεση προτεραιότητα την ανάπτυξη του δικτύου των Καταστημάτων.
Το 2007 η Επιχείρηση πραγματοποιεί την εξαγορά 18 Καταστημάτων της αλυσίδας ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στα νότια προάστια της Αττικής.


  Το 2014, η Επιχείρηση εξαγοράζει το 100% των μετοχών της Makro Cash & Carry Ελλάδος, η οποία λειτουργεί 9 Καταστήματα Χονδρικής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Βόλο, Ηράκλειο και Ξάνθη. Έναν χρόνο αργότερα η MAKRO θα μετονομαστεί σε "The Mart".
Το 2015, αρχίζει τη λειτουργία του το 1ο Supermarket ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ εκτός Αττικής, στην Κόρινθο. Το νέο Κατάστημα βρίσκεται στο Εμπορικό Πάρκο MARE WEST (5ο χιλ. Π.Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών) και διαθέτει εκθεσιακούς χώρους 3.370 τ.μ.
Την 1η Μαρτίου του 2017, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και την υπογραφή συμφωνίας για την εξυγίανση του Ομίλου Μαρινόπουλος, προστίθενται στο Δίκτυο της Επιχείρησης τα 400 Καταστήματα του Ομίλου.
Το 2020, η Επιχείρηση εισέρχεται στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου με τη δημιουργία του Ηλεκτρονικού Καταστήματος. Η Σκλαβενίτης λοιπόν διαφέρει από τους ανταγωνιστές της και στον τομέα των προσλήψεων, ακολουθώντας το δόγμα "από στόμα σε στόμα". Δηλαδή, εάν υπάρξει κάποιο κενό σε θέση εργασίας, τότε το πρόβλημα λύνεται εκ των έσω, μέσω συστάσεων, ώστε να υπάρχει και πιο αποτελεσματική εποπτεία σε κάθε πρόσληψη.

  Επομένως όσοι έχουν βάλει στόχο τους μια θέση εργασίας σε έναν από τους λεγόμενους τυπικούς εργοδότες, που τηρούν τα νόμιμα προβλεπόμενα, δε λειτουργούν τα καταστήματά τους τις Κυριακές και κάνουν ενίοτε και... αυξήσεις, τότε θα πρέπει να γνωρίσουν κάποιους από τους εργαζόμενους και διευθύνοντες καταστημάτων.

 Πριν από μερικούς μήνες,η εταιρεία είχε προσφέρει θέσεις εργασίας,σε συγκεκριμένες ειδικότητες,κάτι σπάνιο για τις τακτικές της ''Σκλαβενίτης''.Σας παρουσιάζουμε στον παρακάτω πίνακα τις συγκεκριμένες θέσεις,εκείνης της περιόδου,ως παράδειγμα: 
  Αξίζει να σημειωθούν μερικά σημαντικά στοιχεία: 

  Βασικός μηνιαίος μεικτός μισθός για εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και με προϋπηρεσία έως 2 έτη ορίζονται τα 800 ευρώ.

Επίδομα για όσους έχουν από τρία παιδιά και άνω που για εργαζόμενου πλήρους απασχόλησης ανέρχεται μηνιαίως σε 50 ευρώ μικτά. Το επίδομα καταβάλλεται σε αμφότερους τους γονείς εάν εργάζονται και οι δύο στην επιχείρηση.


Βασικός μηνιαίος μεικτός μισθός για εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και με προϋπηρεσία άνω των 2 ετών ορίζονται τα 860 ευρώ.


Επίδομα 100 ευρώ για όσους έχουν συμπληρώσει στην επιχείρηση από 20 έως 30 έτη.


Επίδομα 150 ευρώ για όσους έχουν συμπληρώσει στην επιχείρηση από 30 έτη και άνω.


Επίδομα γάμου που για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και ανεξαρτήτως βασικού μισθού ανέρχεται σε 60 ευρώ μεικτά. Το επίδομα χορηγείται σε εργαζόμενους έγγαμους, διαζευγμένους ή σε κατάσταση χηρείας, καθώς και σε άγαμους γονείς. Το επίδομα καταβάλλεται σε αμφότερα τα μέλη του ζεύγους εάν και οι δύο εργάζονται στην "Σκλαβενίτης".

Η επιχείρηση χορηγεί στους εργαζόμενους έκπτωση 5% για αγορές τροφίμων, ειδών ευρείας κατανάλωσης και ηλεκτρικών μικροσυσκευών από τα καταστήματά της συνολικής αξίας έως 6.000 ευρώ ετησίως και 10% για την αγορές ειδών οικιακού εξοπλισμού, ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων και παιχνιδιών χωρίς όριο αγορών.  Μπορείτε να μάθετε περισσότερα,καθώς και για θέσεις εργασίας σε διάφορα supermarkets,πανελλαδικά,ακολουθώντας τον σχετικό σύνδεσμο,  εδώ!

 Μπορείτε να βρείτε περισσότερες αγγελίες,γράφοντας στο παρακάτω κουτί αναζήτησης,τι ψάχνετε (π.χ.: εργασία,θέσεις εργασίας κ.α.) και πατώντας δεξιά,το σχετικό πλήκτρο


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΕΔΩ!