Τα super-markets Σκλαβενίτης αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες super-markets στην Ελλάδα. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1954 και αρχικά λειτουργούσε στον τομέα του χονδρεμπορίου.

  Το 1967 ιδρύεται η "Ι. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.", με διακριτικό τίτλο ΤΗΛΕΞΥΠ, η οποία αποτελεί την πρώτη εταιρεία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης στην Ελλάδα. Το πρώτο σούπερ μάρκετ ανοίγει το 1969 στο Περιστέρι της Αθήνας και το 1975 προσχωρεί στην επιχείρηση ο μικρότερος αδελφός του Σπύρου και του Γιάννη, Νάσος Σκλαβενίτης. Το 1975 η εταιρεία ξεφεύγει από τα στενά όρια του Περιστερίου, ανοίγοντας μεγάλο κατάστημα στον Πειραιά, στη συνοικία Καμίνια. Το βήμα αυτό είναι μεγάλο και απαιτεί ανάλογα κεφάλαια, γι' αυτό και στο επιχειρηματικό σχήμα που δημιουργείται (ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΥΠΕΡΑΓΟΡΑΙ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.) θα έχει συμμετοχή,με σημαντικό μερίδιο, ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος. Στη συνέχεια, και μέχρι το 1993, η εταιρεία θα ιδρύσει συνολικά 23 καταστήματα, όλα εντός της Αττικής.  

  

    

  

Σήμερα ο Όμιλος διαθέτει πάνω από 500 Καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 500.000 Πελάτες καθημερινά και απασχολεί πάνω από 30.000 εργαζομένους. 


Ο όμιλος Σκλαβενίτη θεωρείται ως μία από τις καλύτερες εργοδοσίες,στη χώρα.
Για θέσεις εργασίας,στον Σκλαβενίτη,μπορείτε να δείτε   εδώ!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΕΔΩ!