Η Κάλας ιδρύθηκε το 1922 από τον Ε.Καλαμαράκη,που έστησε την πρώτη βιοτεχνία επεξεργασίας άλατος στο Κουκάκι, η οποία διέθετε επεξεργασία πλύσεως άλατος και γινόταν επίσης παραγωγή απορρυπαντικών, των γνωστών στους μεγαλύτερους ΣΑΠΟΛ και ΚΡΙΝΟΛ, καθώς και παραγωγή ποτάσας.
Τη δεκαετία του '50 τα ηνία της επιχείρησης αναλαμβάνει ο Κων/νος Εμμ. Καλαμαράκης, διπλωματούχους χημικός του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ενώ συνεχίζεται η παραγωγή των απορρυπαντικών ΣΑΠΟΛ, ΚΡΙΝΟΛ, ποτάσας και χλωρίνης, ο ανήσυχος νους του Κων/νου Καλαμαράκη συλλαμβάνει την ιδέα να βάλει το αλάτι ΚΑΛΑΣ σε μπουκάλι.
Το 1960 έχοντας εγκατασταθεί στο νέο τότε εργοστάσιο της οδού Πειραιώς, ο Κων/νος Καλαμαράκης ερευνά και μελετά ώστε με το προϊόν του να συμβάλει θετικά στον τομέα της υγείας του καταναλωτικού κοινού. Έτσι, πρώτη η ΚΑΛΑΣ το 1963 παράγει ιωδιωμένο αλάτι σε συνεργασία με την UNICEF και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη της ιωδιοπενίας στη χώρα μας. 

  Σήμερα η Κάλας κατέχει το 24,81% των μετοχών της εταιρείας πρωτογενούς άλατος Ελληνικές Αλυκές, ενώ το 2007 εξαγόρασε την εταιρεία παραγωγής σαλατών, μαγιονέζας, μουστάρδας και άλλων ειδών διατροφής Olympus Foods, την οποία απορρόφησε τα τέλη του 2008.
Παράγει και εμπορεύεται σε ποικίλες συσκευασίες προϊόντα άλατος, σαλάτες, μαγιονέζες, μουστάρδες, κέτσαπ, βακαλάο και άλλα αλίπαστα, μπαχαρικά, μανιτάρια, κονσέρβες ψαρικών, ζωοτροφές, εμφιαλωμένο νερό, ζαμπόν, καθώς και πιπεριές και άλλα τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα, χρησιμοποιώντας τα εμπορικά σήματα «Κάλας», «ΒΕΜ», «Olympus Foods», «Chaperon», «King Fish», «Αλθέα», «Νίκη», «Κορωνίς», «Roma», «Lovies», «17», «Fresco Gusto». Παράγει και προϊόντα για λογαριασμό εγχώριων λιανεμπορικών αλυσίδων και αντίστοιχων εταιρειών του εξωτερικού. Πραγματοποιεί εξαγωγές σε πολλές χώρες, αντλώντας από αυτές περί το 10% των ετήσιων εσόδων της. 


Για υποβολή βιογραφικού,για εν δυνάμει θέσεις εργασίας,δείτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας  εδώ!Μπορείτε να βρείτε περισσότερες αγγελίες,γράφοντας στο παρακάτω κουτί αναζήτησης,τι ψάχνετε (π.χ.: εργασία,θέσεις εργασίας κ.α.) και πατώντας δεξιά,το σχετικό πλήκτρο


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: