Η εταιρεία ''Γαλαξίας'' ξεκίνησε το 1971 από πέντε άτομα, τα οποία συγκέντρωσαν τις οικονομίες τους και άνοιξαν ένα κατάστημα λιανικής πώλησης καταναλωτικών αγαθών. Το κατάστημα αρχικά πουλούσε απορρυπαντικά και καλλυντικά. Σε δύο μόλις έτη, δηλαδή το 1973, άνοιξαν τα πρώτα σούπερ μάρκετς,με το όνομα ''ΓΑΛΑΞΙΑΣ''.

  Ο εταιρικός τίτλος ήταν ΠΕΝΤΕ Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία, το 1982).

  Το πρώτο κατάστημα της εταιρείας, άνοιξε την ίδια χρονιά και βρισκόταν στα Κάτω Πατήσια. Το 1988, συμμετείχε στην ίδρυση της εταιρείας Οργανισμός Αγορών Α.Ε. (ΟΡΑ Α.Ε.), με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ TRESCO, ΤΡΟΦΟ, ΑΣΤΗΡ. Η συγκεκριμένη εταιρεία έκλεισε το 2000. 

  Το πρωτοποριακό σύστημα της εταιρείας ήταν ότι έκανε μετόχους τους ίδιους τους υπαλλήλους της. Πιο συγκεκριμένα, όσοι υπάλληλοι της εταιρείας ήταν εργατικοί και έδειχναν ζήλο, από το 1982 που η εταιρεία μετονομάστηκε σε Α.Ε. από Ε.Π.Ε., έγιναν μέτοχοι στην εταιρεία. Αυτό αύξησε το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και της έδωσε τη δυνατότητα να επεκταθεί με ταχείς ρυθμούς.
  

 


  Το 1988 η εταιρεία λάνσαρε για πρώτη φορά τα δικά της προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας "ΓΑΛΑΞΙΑΣ", ενώ πλέον έχει πάνω από 1000 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Ο σκοπός της εταιρείας είναι να αυξήσει ακόμα πιο πολύ τον αριθμό των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, μένοντας πιστή στα κριτήρια ποιότητας που έχει θέση.


  Σε μια αγορά στην οποία όλοι οι μεγάλοι παίκτες διαγκωνίζονται για το ποιος θα φτιάξει το πιο high tech κατάστημα σούπερ μάρκετ, ποιος θα "στήσει" τα ράφια καλύτερα για να αυξηθούν οι πωλήσεις και ποιος θα καταφέρει να "εγκλωβίσει" όσο περισσότερη ώρα μπορεί, εντός του καταστήματος του, τους καταναλωτές, τα καταστήματα της ''Γαλαξίας'',θυμίζουν το μοτίβο των καταστημάτων supermarkets,της δεκαετίας του '90!

Κι όμως κόντρα σε κάθε εγχειρίδιο marketing, σε κάθε λογική προσέγγισης των ... millennials, της Generation Z, X, των baby boomers κ.λπ.,που θέλει omnichannel καταναλωτές, η αλυσίδα Γαλαξίας, αν μη τι άλλο έχει καταφέρει σε αυτό τον ανηλεή πόλεμο να διατηρήσει, τουλάχιστον, τις δυνάμεις της.

  Διατηρώντας ακόμα,μια vintage εκδοχή του σούπερ μάρκετ που τείνει να χαθεί, παραμένοντας κάτω από το "ραντάρ" του ανταγωνισμού ως "περιφερειακός" παίκτης και αρνούμενοι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, οι μέτοχοι της να πουλήσουν το "μαγαζί" τους, η Γαλαξίας συνεχίζει χωρίς δανεισμό, με υψηλά ταμειακά διαθέσιμα,να αποτελεί έναν από τους βασικούς παίκτες του κλάδου.

Αυτή την στιγμή, η εταιρεία έχει πάνω από 140 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα,απασχολεί πάνω από 3.500 εργαζόμενους, ενώ σκέφτεται να επεκτείνει και άλλο το δίκτυο της στο μέλλον. 

  Άν κάποιος επιθυμεί να επικοινωνήσει με την εταιρεία ή να γραφτεί στο newsletter τους για να λαμβάνει προσφορές για διάφορα προϊόντα, μπορεί να το κάνει από  εδώ. Αν πάλι κάποιος επιθυμεί να εργαστεί σε κάποιο κατάστημα ΓΑΛΑΞΙΑΣ, πρέπει να απευθυνθεί στο κατάστημα της επιλογής του και να ρωτήσει αν υπάρχουν τρέχουσες θέσεις εργασίας σε διάφορες ειδικότητες,ή και να αφήσει το βιογραφικό του,γιατί η εταιρεία δε συνηθίζει να αναγγέλλει θέσεις εργασίας,στην ιστοσελίδα της. Αξίζει να αναφερθεί, ότι η εταιρεία ''Πέντε Α.Ε.'',στην οποία ανήκουν τα supermarkets ''Γαλαξίας'', λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα για τους υπαλλήλους της, φροντίζοντας τόσο για τη μισθοδοσία τους όσο και για ό,τι άλλο προβλέπεται από την αρμόδια νομοθεσία.


 Μπορείτε να βρείτε περισσότερες αγγελίες,γράφοντας στο παρακάτω κουτί αναζήτησης,τι ψάχνετε (π.χ.: εργασία,θέσεις εργασίας κ.α.) και πατώντας δεξιά,το σχετικό πλήκτρο


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: