_________________________________________


ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΒΙΖΑ,ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ,ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ

  Ο θεσμός της Απασχόλησης και της Κοινωνικής Ανάπτυξης του Καναδά (ESDC) χορηγεί βίζες ανάλογα με την ανάγκη για ειδικευμένους εργαζόμενους και το όφελος που αναμένεται να παρέχουν στην καναδική οικονομία. Σχεδόν όλες οι περιπτώσεις προσωρινής εργασίας στον Καναδά απαιτούν από τον εργαζόμενο να διαθέτει έγκυρη άδεια εργασίας.

  Η άδεια εργασίας είναι ένα έγγραφο που επιτρέπει επίσημα σε άτομα να εργαστούν και να ζήσουν στον Καναδά. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι: οι ανοιχτές άδειες εργασίας και οι άδειες εργασίας που αφορούν ειδικά τον εργοδότη.

Ανοιχτές άδειες εργασίαςΑυτές οι άδειες επιτρέπουν στα άτομα να εργάζονται για οποιονδήποτε εργοδότη σε ολόκληρο τον Καναδά και χορηγούνται μόνο στις ακόλουθες λίγες περιπτώσεις:

 • Οι διεθνείς πτυχιούχοι από επιλέξιμα καναδικά μεταδευτεροβάθμια ιδρύματα μπορούν να λάβουν ανοιχτές άδειες εργασίας για έως και τρία χρόνια στο πλαίσιο του προγράμματος μεταπτυχιακών αδειών εργασίας.
 • Υπήκοοι χωρών με διμερή Διακανονισμό Κινητικότητας Νέων με τον Καναδά μεταξύ 18 και 35 ετών μπορούν να ανοίξουν στο πλαίσιο του προγράμματος International Experience Canada (IEC).
 • Οι σύζυγοι ή οι σύντροφοι μονίμων κατοίκων ή πολιτών μπορούν επίσης να λάβουν άδεια ανοιχτής εργασίας μέσω του προγράμματος χορηγίας συζύγων , το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος Family Sponsorship.
 • Άτομα που εργάζονται στον Καναδά με έγκυρη, αλλά σύντομα λήγει, άδεια εργασίας αλλά υποβάλλουν αίτηση για μετανάστευση στο πλαίσιο ενός από τα Προγράμματα Federal Skilled Worker (FSW), Federal Skilled Trades (FST), Canadian Experience Class (CEC) ή Provincial Nominee Programs (PNP) μπορεί να εξεταστεί για άδεια εργασίας γεφύρωσης ανοιχτής εργασίας.
Ειδικές άδειες εργασίας εργοδότη

  Αυτές οι άδειες επιτρέπουν στα άτομα να εργάζονται για συγκεκριμένους εργοδότες σύμφωνα με τις συμβάσεις εργασίας τους. Προτού το άτομο υποβάλει αίτηση ή λάβει μία από αυτές τις άδειες, ο υποψήφιος εργοδότης πρέπει να ζητήσει και να του εκδοθεί θετική Αξιολόγηση Επιπτώσεων στην Αγορά Εργασίας (LMIA) από την Employment and Social Development Canada.

  Για να εκδοθεί ένα από αυτά, ο εργοδότης πρέπει να αποδείξει ότι κανένας Καναδός πολίτης ή μόνιμος κάτοικος δεν είναι διαθέσιμος για να εκπληρώσει το ρόλο. Στη συνέχεια, ο εργοδότης στέλνει το θετικό LMIA στον υποψήφιο εργαζόμενο μαζί με την επίσημη προσφορά προσωρινής εργασίας.

  Ωστόσο, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις στις οποίες οι εργοδότες δεν χρειάζεται να λάβουν αυτήν την αξιολόγηση εάν ο υποψήφιος εργαζόμενος είναι:

 • Πολίτης χώρας της NAFTA ή χώρας βάσει άλλων αμοιβαίων συμφωνιών (όπως προγράμματα ανταλλαγής νέων και δασκάλων)
 • Ένα άτομο του οποίου η εργασία είτε θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά, κοινωνικά ή πολιτιστικά οφέλη η εργασιακή δραστηριότητα στους Καναδούς
 • Ένα άτομο του οποίου το έργο είναι θρησκευτικό ή φιλανθρωπικό
 • Ο σύζυγος ή ο κοινοτικός σύντροφος
 • Κάτοχος άδειας εργασίας
 • Κάτοχος άδειας σπουδών
 • Ένας αιτών για καθεστώς πρόσφυγα ή ασύλου
 • Ένας υποψήφιος για απασχόληση σε έναν από αυτούς τους τομείς στο Κεμπέκ

  Οι εργοδότες με έδρα το Κεμπέκ που προσλαμβάνουν ξένους ειδικευμένους εργάτες για θέσεις εργασίας που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα που βρίσκεται στον παραπάνω σύνδεσμο πρέπει να εξασφαλίσουν ένα Certificat d'Acceptation du Quebec (Πιστοποιητικό Αποδοχής στο Κεμπέκ, CAQ) καθώς και μια Αξιολόγηση Επιπτώσεων στην Αγορά Εργασίας (LMIA ) .

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΒΙΖΑ,ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ,ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ  Οι υπήκοοι ορισμένων χωρών μπορούν να λάβουν βίζα τριών μηνών επί τόπου από ταξιδιωτικούς πράκτορες (βλ. Ηλεκτρονική Ταξιδιωτική Αρχή παρακάτω) και σε αποστολές της Αυστραλίας (αν υποβάλετε αίτηση ταχυδρομικώς, θα πρέπει να επιτρέψετε τουλάχιστον τρεις εβδομάδες στις περισσότερες χώρες). Πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες και εταιρείες παρέχουν μια υπηρεσία αίτησης βίζας για τους επισκέπτες, αν και συνήθως υπάρχει ένα τέλος επιπλέον του τέλους θεώρησης που επιβάλλεται από την αυστραλιανή κυβέρνηση.

  Δεν είναι απαραίτητο να υποβάλετε ξεχωριστή αίτηση για ένα παιδί που περιλαμβάνεται στο διαβατήριο ενός γονέα. Το διαβατήριό σας πρέπει να ισχύει για την περίοδο της προτεινόμενης διαμονής σας στην Αυστραλία.

  Εάν ισχύει, βεβαιωθείτε ότι η βίζα σας επιτρέπει πολλαπλές εισόδους εντός της περιόδου ισχύος της, όταν θα πρέπει να φέρει την ένδειξη «πολλαπλά ταξίδια».

Ηλεκτρονική Ταξιδιωτική Αρχή

  Η Αυστραλία διαθέτει ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστήματα επεξεργασίας βίζας στον κόσμο για επισκέπτες που σχεδιάζουν να περάσουν έως και τρεις μήνες εκεί, που ονομάζεται Electronic Travel Authority (ETA). Το σύστημα ETA βασίζεται στο σύστημα Advanced Passenger Clearance (APC) όπου οι επιβάτες της Qantas που φτάνουν στο αεροδρόμιο του Σίδνεϋ μπορούν να απομακρυνθούν σε μόλις 20 δευτερόλεπτα! Έχει σχεδιαστεί για την ταχεία παρακολούθηση των επιβατών στα αεροδρόμια μέσω μετανάστευσης και τελωνειακής διεκπεραίωσης και έχει μειώσει σημαντικά τον χρόνο που απαιτείται για την επεξεργασία των επιβατών.   Επιτρέπει επίσης στους επιβάτες ορισμένων πτήσεων προς την Αυστραλία να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες μετανάστευσης και τελωνείου ενώ βρίσκονται στον αέρα. Κατά την άφιξη, οι ηλεκτρονικές κάρτες που περιέχουν τα στοιχεία των επιβατών απλώς «σύρονται» μέσω μιας συσκευής ανάγνωσης καρτών μετανάστευσης.

  Οι πολίτες των ακόλουθων χωρών είναι επιλέξιμοι για βίζα ETA: Ανδόρα, Αυστρία, Βέλγιο, Μπρουνέι, Καναδάς, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Χονγκ Κονγκ, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μαλαισία, Μάλτα , Μονακό, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Άγιος Μαρίνος, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και το Βατικανό. (Υπάρχουν σχέδια να καταργηθούν οι βίζες επισκεπτών για επισκέπτες από χώρες «χαμηλού κινδύνου», π.χ. πλούσιες χώρες όπως ο Καναδάς, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ, οι υπήκοοι των οποίων συνήθως έχουν μικρή πρόθεση να υπερβούν την επιτρεπόμενη περίοδο διαμονής τους στην Αυστραλία.)


  Σύμφωνα με το σύστημα ETA, οι ταξιδιώτες μπορούν να λάβουν βίζα επισκεπτών την ίδια στιγμή που κάνουν τις ταξιδιωτικές τους ρυθμίσεις. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που χρησιμοποιούν το σύστημα ETA απλώς εισάγουν τον αριθμό του διαβατηρίου σας σε ένα σύστημα υπολογιστή που είναι συνδεδεμένο με τη βάση δεδομένων μετανάστευσης της Αυστραλίας και λαμβάνουν επιβεβαίωση μέσα σε δευτερόλεπτα. Δεν υπάρχει σφραγίδα στο διαβατήριό σας. Για να πληροίτε τις προϋποθέσεις, πρέπει να ταξιδέψετε στην Αυστραλία με μια συμμετέχουσα αεροπορική εταιρεία (συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων μεγάλων αεροπορικών εταιρειών) ή με κρουαζιερόπλοιο.


  Οι θεωρήσεις διακοπών εργασίας διατίθενται σε άγαμα άτομα και άτεκνα ζευγάρια ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών. Σκοπός της θεώρησης για διακοπές εργασίας είναι να δώσει στους νέους την ευκαιρία να επισκεφθούν την Αυστραλία και να συμπληρώσουν τα ταξίδια τους μέσω περιστασιακής απασχόλησης. Στους επιλέξιμους για βίζα διακοπών εργασίας περιλαμβάνονται (άνοιξη 2005) υπήκοοι του Καναδά, της Δανίας, της Εσθονίας, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της Μάλτας, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Νότιας Κορέας, της Σουηδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Εάν διαθέτετε βρετανικό, καναδικό, ολλανδικό ή ιρλανδικό διαβατήριο, μπορείτε να κάνετε αίτηση σε οποιαδήποτε χώρα. άλλοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση στη χώρα της ιθαγένειάς τους. Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

 • Ο πρωταρχικός σκοπός της επίσκεψης είναι η προσωρινή διαμονή στην Αυστραλία και δεν προορίζεται για μόνιμα.
 • Η απασχόληση είναι παρεμπίπτουσα με τις διακοπές και πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για τη συμπλήρωση των χρημάτων που φέρνετε μαζί σας.
 • Η απασχόληση δεν έχει κανονιστεί εκ των προτέρων παρά μόνο σε ιδιωτική βάση και με δική σας πρωτοβουλία.
 • Υπάρχει μια λογική προοπτική να αποκτήσετε προσωρινή απασχόληση για να συμπληρώσετε τα χρήματά σας.
Jobs jobs
jooble


 • Μπορείτε να δείξετε ότι έχετε εύλογα κεφάλαια για να συντηρήσετε τον εαυτό σας για ένα μέρος του χρόνου σας στην Αυστραλία και να πληρώσετε για το αεροπορικό εισιτήριο επιστροφής. Το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό είναι περίπου 2.000 £ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν και δεν είναι απαραίτητο να έχετε εισιτήριο μετ' επιστροφής κατά την είσοδό σας στην Αυστραλία. Βοηθάει να έχετε συγγενείς ή φίλους στην Αυστραλία που μπορούν να παρέχουν επιπλέον κεφάλαια εάν είναι απαραίτητο.
 • Πληροίτε τις κανονικές απαιτήσεις χαρακτήρα και τα πρότυπα υγείας, όπου χρειάζεται.
 • Η πλήρης απασχόληση δεν λαμβάνεται για περισσότερο από τρεις μήνες με έναν εργοδότη.
 • Δεν παραμένετε στην Αυστραλία για περισσότερο από 12 μήνες και εγκαταλείπετε την Αυστραλία όταν λήξει η βίζα για τις διακοπές εργασίας σας.
 • Δεν παραμένετε στην Αυστραλία περισσότερο από 12 μήνες.
 • Υπογράφετε μια δήλωση για να μην πραγματοποιήσετε σπουδές στην Αυστραλία εκτός από ένα μάθημα αγγλικής γλώσσας το πολύ δέκα εβδομάδων.

Από τον Νοέμβριο του 2005, τα άτομα που κάνουν τρίμηνη εργασία συγκομιδής στην Αυστραλία θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για δεύτερη βίζα για διακοπές εργασίας. Άτομα από όλες τις χώρες με τις οποίες η Αυστραλία έχει συνάψει σύμβαση διακοπών εργασίας θα είναι επιλέξιμα.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά (κατά προτίμηση). Θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για βίζα εργασίας για διακοπές τουλάχιστον τέσσερις έως πέντε εβδομάδες πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία αναχώρησής σας και, εάν υποβάλετε αίτηση ταχυδρομικώς, θα πρέπει να στείλετε έγγραφα με ηχογραφημένη παράδοση. Εάν η αίτησή σας εγκριθεί, η βίζα σας ισχύει για 12 μήνες από την ημερομηνία πρώτης εισόδου στην Αυστραλία. Εάν η ημερομηνία της πρώτης άφιξής σας στην Αυστραλία δεν σας επιτρέπει να περάσετε τους 12 μήνες εκεί, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για παράταση, αν και υπάρχει χρέωση. Εάν σκοπεύετε να υποβάλετε αίτηση για παράταση, θα πρέπει να κάνετε αίτηση περίπου δύο μήνες πριν από τη λήξη της προσωρινής άδειας εισόδου σας. Δεν είναι δυνατή η παράταση της διαμονής πέραν των 12 μηνών μετά την πρώτη σας είσοδο.


Ακολουθήστε μας και στο Twitter,για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες αγγελίες εργασίας!
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:_________________________________________