_________________________________________


Είναι πιθανό, παρόλο που έχει εγκριθεί από το Jobcenter το συμβόλαιο ενοικίασης (Mietvertrag), να μην σταλούν τα χρήματα. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να κινηθείς νομικά (Amtsgericht). Πρέπει να έρθεις σε επαφή με δικηγόρο, η αμοιβή του οποίου για αυτή την υπόθεση είναι 10€.Αναβολή από το στρατό λόγω σπουδών στη Γερμανία ή διπλής υπηκοότητας Επίσης, μπορείς να διεκδικήσεις ένα ποσό για τα απαραίτητα οικιακά είδη, π.χ. ψυγείο, ηλεκτρική κουζίνα, κρεβάτι, τραπέζι, κουζινικά κ.α. (Bescheid über Leistung für einmalige Bedarfe gemäß § Abs: 3 SGB II). Το ποσο αυτό είναι περίπου 2.300€. Το Jobcenter ζητάει συγκεκριμένες αποδείξεις όλων των εξόδων για να δικαιολογήσει αυτό το ποσό. 


Μέχρι πριν από μερικά χρόνια το κοινωνικό επίδομα το δικαιούταν και το έπαιρνε οποιοσδήποτε ήταν άνεργος και δεν είχε κανένα εισόδημα, χωρίς να ήταν προαπαιτούμενο να έχει δουλέψει. Τα τελευταία 2 χρόνια πολλοί μετανάστες έχουν έρθει αντιμέτωποι με την κατεύθυνση της γερμανικής κυβέρνησης, προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες, να μη δίνουν το κοινωνικό επίδομα σε μετανάστες.
Πρόκειται ακριβώς για τις χώρες που χτυπιούνται περισσότερο από την κρίση και μετρούν και το μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών.

Επίδομα παιδιών - γονικό (Kindergeld, Elterngeld)


Φοιτητικό Επίδομα: BAföG 
Όταν λαμβάνεις κάποιο επίδομα είσαι υποχρεωμένος να δηλώνεις στην αντίστοιχη υπηρεσία τις κινήσεις σου, π.χ. ταξίδι, διακοπές, μαθήματα. Σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύεις να χάσεις κάποιο μέρος του επιδόματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:_________________________________________