_________________________________________


  Όλοι οι αλλοδαποί μη κάτοικοι που επιθυμούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ απαιτούν βίζα, ακόμη και εκείνοι που μόλις μεταφέρονται στο δρόμο τους προς άλλη χώρα. Οι ΗΠΑ εκδίδουν ένα ευρύ φάσμα θεωρήσεων, οι οποίες διακρίνονται σε γενικές γραμμές σε θεωρήσεις μετανάστευσης (μόνιμος κάτοικος) και μη μεταναστευτικές (προσωρινής διαμονής). Η μεταναστευτική βίζα σάς δίνει το δικαίωμα να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ και να ζήσετε και να εργαστείτε εκεί σε μόνιμη βάση, με τη δυνατότητα να δικαιούστε την αμερικανική υπηκοότητα μετά από πέντε χρόνια διαμονής.

Μια μη μεταναστευτική βίζα σάς επιτρέπει να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ σε προσωρινή βάση, για παράδειγμα από έξι μήνες έως πέντε χρόνια, και σε ορισμένες περιπτώσεις να αποδεχτείτε εργασία.
Θέσεις εργασίας στην Αμερική  Οι αγγελίες ενημερώνονται σε πολύ τακτική βάση.Μπορείτε να κλικάρετε σε οποιαδήποτε καταχώρηση θέλετε,στον παρακάτω πίνακα αγγελιών,όπου έχετε τη δυνατότητα να δείτε τις λεπτομέρειες της κάθε θέσης εργασίας και από εκεί,επίσης,μπορείτε να στείλετε το βιογραφικό σας  
ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

jobs
jooble
Factories jobs
jooble


  Άν επιθυμείτε να εργαστείτε στις ΗΠΑ για μερικά χρόνια, θα πρέπει να λάβετε βίζα εργασίας. Οι θεωρήσεις εργασίας τείνουν να βασίζονται σε μια συγκεκριμένη προσφορά εργασίας από έναν εργοδότη. 

Κατηγορία Η

Γενικά, αυτές οι βίζες βασίζονται σε μια συγκεκριμένη προσφορά εργασίας από έναν εργοδότη στις ΗΠΑ.

Υπάρχουν 6 υποκατηγορίες της βίζας H. Αυτό σημαίνει ότι ο τύπος της βίζας θα εξαρτηθεί από το είδος της εργασίας που θα κάνετε.

  • Βίζες H-1B: εργαζόμενοι σε εξειδικευμένα επαγγέλματα π.χ. δικηγόροι, λογιστές, γιατροί ιατρικής, νοσηλευτές, δάσκαλοι και επιστήμονες, με πτυχίο ή ισοδύναμη εμπειρία
  • H-1C: εγγεγραμμένοι νοσηλευτές
  • H-2A: εποχικοί αγροτικοί εργάτες π.χ. μαζεύουν καλλιέργειες ή άλλες βραχυπρόθεσμες εργασίες σε αγροκτήματα ή ράντσο
  • Βίζες H-2B: εργαζόμενοι που καλύπτουν θέσεις εργασίας που δεν μπορούν να καλυφθούν από πολίτες ή κατοίκους των ΗΠΑ
  • Βίζες H-3: ασκούμενοι για εκπαίδευση στην εργασία ή εργασιακή εμπειρία σε έναν τομέα (όπως γεωργία, εμπόριο, επικοινωνίες, οικονομικά, κυβέρνηση, μεταφορές ή επαγγέλματα)
  • H-4: Οικογένεια των παραπάνω κατόχων βίζας

Κατηγορία L, O, P και Q

(Λ) Ενδοεταιρικοί μετατιθέμενοι

Άτομα που εργάζονται στο εξωτερικό και μεταφέρονται σε υποκατάστημα, θυγατρική, θυγατρική ή κοινοπραξία της ίδιας εταιρείας στις ΗΠΑ (η οποία πρέπει να ανήκει τουλάχιστον το 50 τοις εκατό σε ξένη εταιρεία) μπορούν να υποβάλουν αίτηση για βίζα L.

Υπάρχουν δύο τύποι υπαλλήλων που μπορούν να χορηγηθούν για βίζα L1:

  • Στελέχη και διευθυντές L1A
  • L1B εξειδικευμένο γνωσιακό προσωπικό

(Ο) Άνθρωποι εξαιρετικής ικανότητας

Οι βίζες κατηγορίας Ο1 είναι για άτομα που επιδεικνύουν εξαιρετικές ικανότητες στον τομέα των τεχνών, των επιχειρήσεων, του αθλητισμού, της επιστήμης και της εκπαίδευσης. Οι βίζες O2 εκδίδονται στο προσωπικό υποστήριξης και το συνεργείο των κατόχων του O1 (π.χ. τηλεοπτικό συνεργείο).

(Π) Αθλητές & διασκεδαστές

Η βίζα κατηγορίας P καλύπτει διασκεδαστές και αθλητές που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την εξαιρετική ικανότητα της θεώρησης κατηγορίας Ο. Αυτό ισχύει για ξένους αθλητές που αγωνίζονται ατομικά σε διεθνώς αναγνωρισμένο επίπεδο και για άτομα που ανήκουν σε μια ομάδα ψυχαγωγίας που έχει λάβει διεθνή αναγνώριση ως «εξαιρετικοί» για «διαρκή και ουσιαστική χρονική περίοδο».

(Ε) Επισκέπτες πολιτιστικής ανταλλαγής

Οι βίζες κατηγορίας Q αφορούν άτομα που συμμετέχουν σε διεθνή προγράμματα πολιτιστικών ανταλλαγών που πρέπει να πραγματοποιηθούν σε σχολείο, μουσείο ή επιχείρηση. Με αυτή τη βίζα, μπορείτε να εισέλθετε στις ΗΠΑ για πρακτική εκπαίδευση και απασχόληση (π.χ. να μοιραστείτε την ιστορία, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις της χώρας σας) μέσω της συμμετοχής σε ένα διεθνές πρόγραμμα ανταλλαγών.
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:


_________________________________________