_________________________________________

  Το αποτέλεσμα της χειροτεχνίας είναι το χειροτέχνημα. Δηλαδή, ένα αντικείμενο το οποίο ως χειροποίητο είναι μοναδικό και μ' αυτή την έννοια αποτελεί ένα είδος έργου τέχνης.
  Τα οφέλη της ενασχόλησης με τη χειροτεχνία είναι για όλες τις ομάδες και ηλικίες ανθρώπων μεγάλα, με πρώτο εκείνο της ικανοποίησης που αισθάνεται ο δημιουργός, βλέποντας το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του. Η ικανοποίηση αυτή μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη, όταν το χειροτέχνημα είναι χρηστικό και χρήσιμο για τον ίδιο τον δημιουργό του ή όταν αυτό δωρίζεται σε αγαπημένα πρόσωπα.
  Για το μικρό παιδί η διαδικασία της χειροτεχνικής δημιουργίας καλλιεργεί, με τρόπο παιγνιώδη, σειρά δεξιοτήτων, όπως για παράδειγμα τη δεξιότητα της λεπτής κινητικότητας που, με τη σειρά της, προετοιμάζει το παιδί για την κατάκτηση της γραφής.
  Επίσης συμβάλλει στην ανάπτυξη της οπτικής αντίληψης και βασικών εννοιών, στη διάκριση μεγεθών, σχημάτων και χρωμάτων. Όταν μάλιστα βρίσκεται δίπλα του ο γονέας, ως πόλος ασφάλειας και καθοδηγητής, αναπτύσσεται μεταξύ παιδιού και γονέα ένας ισχυρός δεσμός και τονώνεται η επικοινωνιακή ικανότητα και των δύο. Ζητούνται κυρίες ανεξαρτήτου ηλικίας ως εργάτριες χειροτεχνίας,για κατασκευή γυναικείων ειδών


Δείτε περισσότερα,  εδώ!

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:_________________________________________