_________________________________________


  Η Άλφα Βήτα Βασιλόπουλος Α.Ε. είναι μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετς, μέλος της πολυεθνικής ολλανδικής εταιρείας λιανικού εμπορίου τροφίμων Ahold Delhaize Group, που λειτουργεί στην Ελλάδα. Έδρα της Ahold Delhaize Group είναι η πόλη Ζάανταμ στην Ολλανδία.

Τα καταστήματα Άλφα Βήτα Βασιλόπουλος χωρίζονται σε 4 είδη, διαφοροποιημένα ανάλογα με το μέγεθος και το φάσμα των προϊόντων που πωλούνται.

  • AB
  • AB Food Market
  • AB Shop & Go
  • ΑΒ City

  Το 1992 η AB εξαγοράστηκε από το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της,από τη βελγική εταιρεία λιανικού εμπορίου τροφίμων Delhaize Le Lion. Το 1994 η αλυσίδα αυτή καινοτόμησε, καθώς έγινε η πρώτη αλυσίδα σούπερ μάρκετς που αντικατέστησε τις ταμειακές μηχανές με ταμειακές μηχανές αναγνώρισης γραμμωτών κωδικών (barcode scanning). Την επόμενη χρονιά ιδρύθηκε το κέντρο αποθήκευσης και διανομής της αλυσίδας στη Μάνδρα Αττικής. Επίσης συνεχίστηκε η επέκταση της αλυσίδας με νέα καταστήματα σε Αττική,Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα. Το 2000, η αλυσίδα είχε 53 καταστήματα σε 11 πόλεις της Ελλάδας. Το ίδιο έτος η αλυσίδα προχώρησε στην εξαγορά των αλυσίδων σούπερ μάρκετ «Τροφό» και «ΕΝΑ Cash and Carry». Το 2015 η Delhaize Group συγχωνεύθηκε με την ολλανδική εταιρεία λιανικού εμπορίου Ahold (που δραστηριοποιούνταν μόνο σε Βέλγιο, Ολλανδία, Τσεχία και στις Ανατολικές ΗΠΑ) και δημιουργήθηκε η πολυεθνική Ahold Delhaize Group με έδρα την Ολλανδία.Για θέσεις εργασίας,στα ''ΑΒ-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ'',δείτε αναλυτικά,  εδώ!
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:_________________________________________