Ακόμα δεν έχουν αναρτηθεί τα οριστικά αποτελέσματα των επιτυχόντων της «7Κ» του ΑΣΕΠ, η οποία προβλέπει 144 μόνιμες προσλήψεις στα ΚΕΠ, και ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος, προανήγγειλε ήδη δεύτερο κύμα προσλήψεων.
Ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν ξεκαθάρισε αν για τις θέσεις αυτές θα βγει ξεχωριστή προκήρυξη τύπου «Κ» ή αν θα περιλαμβάνονται στον Πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ που, όπως έχει αποκαλύψει το έγκυρο site ''proson.gr'', θα διεξαχθεί το 2023.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κου Χριστόπουλου, «έχει ληφθεί μέριμνα και με νέες προσλήψεις, μέσω ΑΣΕΠ, να στελεχωθούν περαιτέρω τα ΚΕΠ, ενώ γίνεται μεγάλη προσπάθεια να εξορθολογιστούν και παρωχημένες διαδικασίες παλιές, ή έκτακτες και να ενισχυθεί η διαλειτουργικότητα του συστήματος του».

Παράλληλα, ο κος Χριστόπουλος αναφέρει πως «20 χρόνια μετά, τα ΚΕΠ συνεχίζουν να είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους θεσμούς στο ελληνικό Δημόσιο». Επικαλούμενος, μάλιστα, πρόσφατη έρευνα γνώμης τονίζει ότι «σήμερα τα ΚΕΠ σκοράρουν 8 στα 10 στην ικανοποίηση των πολιτών για την ικανοποίηση αιτημάτων τους», προσθέτοντας ότι παραμένουν ακλόνητα στην πρώτη θέση της προτίμησης των Ελλήνων πολιτών ως προς την εξυπηρέτησή τους από τις δημόσιες υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη «7Κ» του ΑΣΕΠ «έτρεξε» το 2021, προβλέποντας την πλήρωση 144 μόνιμων θέσεων εργασίας στα ΚΕΠ όλης της χώρας και δέχτηκε ρεκόρ αιτήσεων, ενώ οι υποψήφιοι βρίσκονται ακόμη εν αναμονή των αποτελεσμάτων.Λειτουργικές και αισθητικές αναβαθμίσεις στα ΚΕΠ

  Σε «ανακαίνιση» εκ βάθρων για τον πλέον αναγνωρίσιμο θεσμό της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) προχωρά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποκαλύπτοντας ενδιαφέρουσες πτυχές από την νέα, αναβαθμισμένη εικόνα τους, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης..
Ως προς τις σαρωτικές αλλαγές που επιχειρούνται το επόμενο χρονικό διάστημα, «τα ΚΕΠ ως η εναλλακτική του gov.gr στο φυσικό κόσμο πρέπει και αυτά να ακολουθήσουν το εκσυγχρονιστικό ρεύμα» περιέγραψε ο κ. Χριστόπουλος, υπογραμμίζοντας πως το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προωθεί ένα «συνεκτικό σχέδιο μεταρρύθμισης και αλλαγής ενός από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς του ελληνικού δημοσίου».
Δείτε ακόμα: Ζητείται προσωπικό από τα ''Goody's-Everest'',σε διάφορες ειδικότητεςΨηφιακός Συμπαραστάτης

Στα έργα που δρομολογούνται για την «νέα φάση των ΚΕΠ», περιλαμβάνεται και ο «Ψηφιακός Συμπαραστάτης», δηλαδή ένας υπάλληλος ο οποίος θα εξοικειώνει μέσα στους χώρους των ΚΕΠ τους παριστάμενους πολίτες, ιδίως μεγαλύτερης ηλικίας, με τις ψηφιακές υπηρεσίες του gov.gr, ώστε να αποκτήσουν άνεση με τη χρήση τους στο ψηφιακό περιβάλλον.

Προμετωπίδα, ωστόσο, για την οργανωτική αναβάθμιση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΚΕΠ αποτελεί το έργο ύψους 3,5 εκατομμυρίων, χρηματοδοτούμενο έργο από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) και ειδικά από την Νορβηγία, περιλαμβάνοντας:

  • εξορθολογισμό των διαδικασιών
  • χωροταξική διασπορά
  • νέο πληροφοριακό σύστημα, αλλά και
  • νέο ηλεκτρονικό και ψηφιακό εξοπλισμό.

Επιπλέον, δρομολογούνται θέματα:

  1. οργάνωσης και λειτουργίας,
  2. επιμόρφωσης του προσωπικού,
  3. διαλλειτουργικότητας και αναβάθμισης του δικτύου,
  4. επικαιροποίησης των διαδικασιών και του θεσμικού πλαισίου, τα οποία αθροίζονται στο νέο έργο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης -με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης- για την αισθητική αναβάθμιση των χώρων των ΚΕΠ, προκειμένου οι προσφερόμενες υπηρεσίες, αλλά και οι εγκαταστάσεις τους να συμβαδίζουν απόλυτα με τις προδιαγραφές του 21ου αιώνα.


Πηγή:proson.gr

   Μπορείτε να βρείτε περισσότερες αγγελίες,γράφοντας στο παρακάτω κουτί αναζήτησης,τι ψάχνετε (π.χ.: εργασία,θέσεις εργασίας κ.α.) και πατώντας δεξιά,το σχετικό πλήκτρο ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: