_________________________________________


 Χρήσιμες συμβουλές για να βρείτε εργασία,χωρίς να έχετε προϋπηρεσία


  Άν ενδιαφέρεστε για δουλειά χωρίς προϋπηρεσία, μπορείτε να βοηθήσετε κάποιον συγγενή σας ή κάποιο φίλο σας, ώστε να αποκτήσετε μια πρώτη επαφή.

  Για παράδειγμα, αν ασχολείστε με το digital marketing, μπορείτε να τρέξετε κάποια καμπάνια στα social media, για λογαριασμό του γνωστού σας.

Επιλέξτε τον σωστό τύπο βιογραφικού

  Όλα τα βιογραφικά ξεκινούν με το όνομα του υποψηφίου και τα προσωπικά στοιχεία του, πιθανώς φωτογραφία του (αν το επιθυμεί ή αν το ζητάει η αγγελία), ένα προαιρετικό headline και το προσωπικό προφίλ του/της. Από εκεί και πέρα, ο χρυσός κανόνας των βιογραφικών είναι πως οι σημαντικότερες πληροφορίες τοποθετούνται πρώτες, μιας και οι recruiters «σκανάρουν» το βιογραφικό σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, οπότε θα πρέπει να μπορούν να δουν απευθείας τα δυνατά σημεία των υποψηφίων.

Ο πιο γνωστός τύπος βιογραφικού, το αντίστροφο χρονολογικό, απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν ήδη διανύσει μια πορεία στην αγορά εργασίας, αφού κεντρική του ενότητα είναι εκείνη της επαγγελματικής εμπειρίας. Για εσάς, που δεν διαθέτετε προϋπηρεσία, υπάρχουν άλλες, καλύτερες επιλογές.

1. Χρονολογικό

  Στο χρονολογικό βιογραφικό, η κεντρική ενότητα είναι αυτή που αφιερώνεται στην εκπαίδευση. Ενδείκνυται λοιπόν για την περίπτωσή σας, διότι ακριβώς σας δίνει τη δυνατότητα να προβάλλετε αυτό που σας χαρίζει «πόντους» στην αγορά εργασίας: τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτήσατε στο πλαίσιο των σπουδών σας.

  Για να ξεχωρίσετε, δεν αρκεί να καταγράψετε μόνο τις τυπικές πληροφορίες (τίτλο πτυχίου, χρονολογία, εκπαιδευτικό ίδρυμα). Σε κάθε εγγραφή, θα σημειώσετε και εκείνα τα μαθήματα, τις εργασίες και τις διακρίσεις σας που σχετίζονται με τη θέση εργασίας που διεκδικείτε. Σε αυτή την ενότητα μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε online courses ή προγράμματα επιμόρφωσης που έχετε παρακολουθήσει, υπό την προϋπόθεση ότι υποστηρίζουν την αίτησή σας (π.χ., αν έχετε παρακολουθήσει online μαθήματα φωτογραφίας, αλλά αιτείστε για θέση σε λογιστικό γραφείο, η αναφορά τους σε αυτό το σημείο δεν έχει κάτι να σας προσφέρει).

2. Λειτουργικό βιογραφικό

  Στο λειτουργικό βιογραφικό κεντρική ενότητα είναι αυτή που αφιερώνετε στις δεξιότητες σας,διευκρινίζοντας πώς τις αποκτήσατε ή τις καλλιεργήσατε μέσω αναφοράς σε εμπειρίες ή σε επιτεύγματά σας. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να στηρίξετε τις ηγετικές ικανότητες σημειώνοντας πως αναλαμβάνατε ηγετικό ρόλο στις ομάδες εργασίας κατά τις σπουδές σας, με διθυραμβικά αποτελέσματα (βαθμολόγηση με άριστα, 1η θέση σε διαγωνισμό κ.ο.κ.).

  Έτσι, σας δίνεται η δυνατότητα να τονίσετε εκείνα τα στοιχεία που είναι πολύτιμα για έναν εργαζόμενο, από τις γνώσεις Η/Υ και ξένων γλωσσών έως τις επικοινωνιακές ή τις οργανωτικές σας ικανότητες και φυσικά όποια άλλη δεξιότητα σας κάνει καλό/-ή υποψήφιο/-α για τη θέση. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός ικανοτήτων σας θα σας διακρίνει, εξάλλου, από τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Φροντίστε την εμφάνιση του βιογραφικού σας

  Δεν είναι μόνο αυτά που θα γράψετε στο βιογραφικό σας, αλλά και η συνολική του όψη που θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε. Για να παρουσιάσετε ένα θελκτικό βιογραφικό, θα πρέπει να προσέξετε:

  1. Να μην υπάρχουν ορθογραφικά λάθη
  2. Να έχει αρμονική μορφοποίηση
  3. Να έχει χρησιμοποιηθεί κατάλληλη γραμματοσειρά
  4. Να έχει γίνει διακριτική χρήση χρωμάτων (μαύρο ή ίσως κάποια σκούρα απόχρωση του μπλε ή του γκρι)

  Ένα όμορφο layout θα λειτουργήσει υπέρ σας, ακόμα και αν το βιογραφικό σας περιορίζεται σε μία σελίδα Α4. Μάλιστα, για νέους υποψήφιους το βιογραφικό μίας σελίδας είναι το σύνηθες και καθόλου να μην ανησυχείτε ότι πρέπει να το «φουσκώσετε» για να αυξήσετε την έκτασή του - άλλωστε, η μέγιστη επιθυμητή έκταση ακόμα και για αυτούς που έχουν εργασιακή εμπειρία δεν υπερβαίνει τις δύο σελίδες Α4.
  Οι αγγελίες ενημερώνονται σε πολύ τακτική βάση.Μπορείτε να κλικάρετε σε οποιαδήποτε καταχώρηση θέλετε,στους παρακάτω πίνακες αγγελιών,όπου έχετε τη δυνατότητα να δείτε τις λεπτομέρειες της κάθε θέσης εργασίας και από εκεί,επίσης,μπορείτε να στείλετε το βιογραφικό σας!  
ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:

Εργασία χωρίς προυπηρεσία , δουλεια χωρίς προυπηρεσία , χωρίς προυπηρεσία Jooble
jooble

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:_________________________________________