_________________________________________


  Σε νέες προσλήψεις ελεγκτών εισιτηρίων πρόκειται να προχωρήσει η ΣΤΑ.ΣΥ. το  προσεχές διάστημα,σύμφωνα με πληροφορίες, για την καταπολέμηση της «εισιτηριοδιαφυγής». Οι προσλήψεις θα γίνουν για να ενισχύσουν τους συνεχώς αυξανόμενους ελέγχους κομίστρου που πραγματοποιούνται στο Μετρό, στο Τραμ και στον Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

 Ήδη η εταιρεία αύξησε κατά 173% τους ελέγχους εισιτηρίου που πραγματοποίησε το 2023, σε σχέση με τους ελέγχους που έγιναν το 2022. Ειδικότερα:

  • Το 2023 πραγματοποιήθηκαν 3.676.391 έλεγχοι, με 81.451 βεβαιωμένες παραβάσεις
  • Το 2022 πραγματοποιήθηκαν 1.348.003 έλεγχοι, με 52.188 βεβαιωμένες παραβάσεις
  • Το 2019 πραγματοποιήθηκαν 2.215.665 έλεγχοι, με 63.037 βεβαιωμένες παραβάσεις

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη φέτος σε πρώτη φάση πραγματοποιήθηκαν μόνιμες προσλήψεις με την προκήρυξη 3/2023,σε διάφορες ειδικότητες και είναι σε εξέλιξη ένα ευρύτερο συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης του Σώματος Ελεγκτών Κομίστρου της ΣΤΑ.ΣΥ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες,οι θέσεις που αναμένεται να καλυφθούν περαιτέρω είναι για επόπτες διακίνησης και καταμέτρησης κομίστρου,λογιστές,καταμετρητές κομίστρων,υπάλληλοι προμηθειών κ.α..

 Το φαινόμενο πολλαπλής διέλευσης (tailing) είναι ένα θέμα που απασχολεί τις Διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ. Λόγω της συχνότητας του φαινόμενου, διενεργούνται δοκιμές σεναρίων, που στόχο έχουν τη ρύθμιση των παραμέτρων λειτουργίας των πυλών και του χρόνου αναμονής και διέλευσης, σε συνδυασμό με την τήρηση των διεθνώς αναγνωρισμένων κανόνων για την ασφαλή διέλευση των επιβατών.

  Για τη ΣΤΑ.ΣΥ. αποτελεί στοίχημα, αλλά και προτεραιότητα η αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής, που θα περιοριστεί περαιτέρω μέσα σε αυτό το έτος,με στοχευμένες δράσεις και ακόμη πιο εντατικούς ελέγχους.
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:_________________________________________