Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες,βγαίνει προκήρυξη για χιλιάδες νοσηλευτές καθώς και οι προκηρύξεις για γιατρούς και  υγειονομικούς λοιπών ειδικοτήτων και με απολυτήριο Λυκείου.

  Σε 127 διαφορετικά νοσοκομεία πρόκειται να κατανεμηθούν 3.720 μόνιμοι υπαλλήλοι στην Υγεία μέσω της διαδικασίας ΑΣΕΠ. Η πολυαναμενόμενη προκήρυξη για την μονιμοποίηση περίπου 4.000 νοσηλευτών και λοιπών ειδικοτήτων,βρίσκεται ήδη στα γραφεία του ΑΣΕΠ.

Η επεξεργασία της προκήρυξης πρόκειται να ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου και να αναρτηθεί στις αρχές του Σεπτεμβρίου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσληψη 4.000 μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού είχε προαναγγελθεί ήδη από το καλοκαίρι του 2021, όταν ο τότε υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας είχε δηλώσει ότι η εν λόγω προκήρυξη θα εκδιδόταν στις αρχές του φθινοπώρου του 2021. Ωστόσο από τότε η δημοσίευση της όλο και «μεταφερόταν» από μήνα σε μήνα, με αποτέλεσμα έναν χρόνο μετά να μην έχει δημοσιευτεί ακόμα. Ο λόγος της καθυστέρησης είναι διττός και οφείλεται κυρίως στο υπουργείο Υγείας.

Το πρώτο σκέλος της καθυστέρησης οφείλεται στο ότι το Συμβούλιο της Επικράτειας έκρινε την «ειδική μοριοδότηση» ως αντισυνταγματική, κι ως εκ τούτου έβγαζε «άκυρες» της προκηρύξεις που έδιναν «έξτρα» μόρια στους υποψήφιους (πχ: προϋπηρεσία ως επικουρικό προσωπικό σε δομές υγείας). Παρά την απόφαση αυτή του ΣτΕ, όμως, τα αρμόδια υπουργεία εξέταζαν το πώς θα υπάρξει «έξτρα» μοριοδότηση, η οποία θα είναι ταυτόχρονα συμβατή με το ΣτΕ, για τους νοσηλευτές και το προσωπικό που υπηρετεί ή υπηρέτησε στα νοσοκομεία όλης της χώρας, ως επικουρικό προσωπικό, με εποχικές συμβάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Με λίγα λόγια, το κράτος προσπαθούσε να βρει έναν τρόπο να παρακάμψει το κώλυμα που έχει προκύψει.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, το υπουργείο Υγείας για αρκετούς μήνες δεν είχε καταγράψει τα κενά και τις θέσεις που θα περιλαμβάνονται στην προκήρυξη.  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικότητες που θα ζητηθούν πέρα των νοσηλευτών είναι: Διοικητικού -Οικονομικού προσωπικού, Πληροφορικής, Στατιστικής, Φαρμακοποιών, Ψυχολόγων, Διοίκησης Μονάδων Υγείας & Προνοίας, Εργοθεραπευτών, Λογοθεραπευτών, Βοηθών Φαρμακείου, Προσωπικού Ασφάλειας (Φύλακες / Νυχτοφύλακες), Μαγείρων, Γενικών Καθηκόντων, Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό, Βοηθητικών Εργασιών Καθαριότητας / Πλυντων-ντριων κ.α


Παράλληλα, το σχέδιο της προκήρυξης θα καθορίζει και αριθμό των θέσεων που αντιστοιχούν στις κατηγορίες πολυτέκνων και τέκνων πολυτέκνων, τριτέκνων και τέκνων τρίτεκνης οικογένειας, ατόμων με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50% και ατόμων που έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο, καθώς και των τέκνων ατόμων με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, στις περιπτώσεις που προκύπτουν θέσεις για τις κατηγορίες αυτές.
Δείτε ακόμα: Θέσεις εργασίας,στα ''The-Mart-Cash & Carry'',σε διάφορες ειδικότητες,για πλήρη απασχόληση

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στόχος της Ανεξάρτητης Αρχής είναι να ολοκληρώσει τη διαδικασία έως το τέλος του μήνα.

Το χρονοδιάγραμμα έκδοσης της προκήρυξης περιλαμβάνει:


  • Αποστολή της προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο - αρχές Αυγούστου
  • Έκδοση της προκήρυξης - τέλη Αυγούστου
  • Υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων - αρχές ΣεπτεμβρίουΣτην περίπτωση που δεν καλυφθούν οι 3.720 θέσεις το ΑΣΕΠ θα συνεχίσει να ζητά φακέλους με δικαιολογητικά από υποψηφίους και πέραν των 10.000.


Η προκήρυξη στην Υγεία θα έχει αριθμό 6Κ/2020.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: